Surowa różowa fasola
1. Surowa różowa fasola – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa różowa fasola w 100 gramach posiada wartość energetyczną 343 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,0 g białka,
- 64,2 g węglowodanów,
- 2,14 g cukrów,
- 12,70 g błonnika.
Surowa różowa fasola ma w 100 g 1,13 g tłuszczów, w tym:
- 0,29 g tłuszczów nasyconych,
- 0,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,49 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa różowa fasola – jakie ma witaminy?
Surowa różowa fasola to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,70 µg witaminy K.
Surowa różowa fasola zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,77 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 1,89 mg witaminy B3,
- 67,2 mg witaminy B4,
- 1,00 mg witaminy B5,
- 0,53 mg witaminy B6,
- 463 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa różowa fasola – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa różowa fasola ma w sobie:
- 130 mg wapnia,
- 6,77 mg żelaza,
- 182 mg magnezu,
- 415 mg fosforu,
- 1,464 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 8,00 mg sodu, 2,55 mg cynku, 0,81 mg miedzi, 1,38 mg manganu i 13,00 µg selenu.
4. Surowa różowa fasola - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 210 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 343 kcal | 720 kcal |
Białko | 21,0 g | 44,0 g |
Węglowodany | 64,2 g | 135 g |
Cukier | 2,14 g | 4,49 g |
Błonnik | 12,70 g | 26,7 g |
Tłuszcz | 1,13 g | 2,37 g |
Tłuszcze nasycone | 0,29 g | 0,61 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,10 g | 0,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,49 g | 1,02 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |