Surowa rzepa
1. Surowa rzepa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa rzepa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 28,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,90 g białka,
- 6,43 g węglowodanów,
- 3,80 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Surowa rzepa ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa rzepa – jakie ma witaminy?
Surowa rzepa to produkt zawierający 21,0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Surowa rzepa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,40 mg witaminy B3,
- 11,10 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa rzepa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa rzepa ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 0,30 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 27,0 mg fosforu,
- 191 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 0,27 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Surowa rzepa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 130 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 28,0 kcal | 36,4 kcal |
Białko | 0,90 g | 1,17 g |
Węglowodany | 6,43 g | 8,36 g |
Cukier | 3,80 g | 4,94 g |
Błonnik | 1,80 g | 2,34 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 21,0 mg | 27,3 mg |