Surowa sałata łodygowa
1. Surowa sałata łodygowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa sałata łodygowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 18,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,85 g białka,
- 3,65 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,70 g błonnika.
Surowa sałata łodygowa ma w 100 g 0,30 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa sałata łodygowa – jakie ma witaminy?
Surowa sałata łodygowa to produkt zawierający 19,50 mg witaminy C, 175 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa sałata łodygowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 0,55 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,18 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 46,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa sałata łodygowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa sałata łodygowa ma w sobie:
- 39,0 mg wapnia,
- 0,55 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 39,0 mg fosforu,
- 330 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 11,00 mg sodu, 0,27 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,69 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Surowa sałata łodygowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 8 g (1 liść) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 18,00 kcal | 1,44 kcal |
Białko | 0,85 g | 0,07 g |
Węglowodany | 3,65 g | 0,29 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,70 g | 0,14 g |
Tłuszcz | 0,30 g | 0,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 19,50 mg | 1,56 mg |