Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca
1. Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca w 100 gramach posiada wartość energetyczną 440 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,58 g białka,
- 0,79 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca ma w 100 g 44,2 g tłuszczów, w tym:
- 12,10 g tłuszczów nasyconych,
- 18,98 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 9,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 105 mg cholesterolu.
2. Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca – jakie ma witaminy?
Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 59,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 0,40 µg witaminy K.
Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 2,57 mg witaminy B3,
- 28,3 mg witaminy B4,
- 0,61 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0,65 µg witaminy B12.
3. Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,37 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 95,0 mg fosforu,
- 119 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 0,65 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 10,10 µg selenu.
4. Surowa skóra z kurczaka z podudzia i udźca - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 440 kcal | 125 kcal |
Białko | 9,58 g | 2,72 g |
Węglowodany | 0,79 g | 0,22 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 44,2 g | 12,54 g |
Tłuszcze nasycone | 12,10 g | 3,43 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 18,98 g | 5,38 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 9,06 g | 2,57 g |
Cholesterol | 105 mg | 29,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |