Surowa skórka cytrynowa
1. Surowa skórka cytrynowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa skórka cytrynowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 47,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,50 g białka,
- 16,00 g węglowodanów,
- 4,17 g cukrów,
- 10,60 g błonnika.
Surowa skórka cytrynowa ma w 100 g 0,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa skórka cytrynowa – jakie ma witaminy?
Surowa skórka cytrynowa to produkt zawierający 129 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa skórka cytrynowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,40 mg witaminy B3,
- 8,50 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa skórka cytrynowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa skórka cytrynowa ma w sobie:
- 134 mg wapnia,
- 0,80 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 12,00 mg fosforu,
- 160 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Surowa skórka cytrynowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 6 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 47,0 kcal | 2,82 kcal |
Białko | 1,50 g | 0,09 g |
Węglowodany | 16,00 g | 0,96 g |
Cukier | 4,17 g | 0,25 g |
Błonnik | 10,60 g | 0,64 g |
Tłuszcz | 0,30 g | 0,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 129 mg | 7,74 mg |