Surowa skórka pomarańczowa
1. Surowa skórka pomarańczowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa skórka pomarańczowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 97,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,50 g białka,
- 25,0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 10,60 g błonnika.
Surowa skórka pomarańczowa ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa skórka pomarańczowa – jakie ma witaminy?
Surowa skórka pomarańczowa to produkt zawierający 136 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa skórka pomarańczowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,49 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 30,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa skórka pomarańczowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa skórka pomarańczowa ma w sobie:
- 161 mg wapnia,
- 0,80 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 21,0 mg fosforu,
- 212 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0 mg manganu i 1,00 µg selenu.
4. Surowa skórka pomarańczowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 6 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 97,0 kcal | 5,82 kcal |
Białko | 1,50 g | 0,09 g |
Węglowodany | 25,0 g | 1,50 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 10,60 g | 0,64 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,01 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 136 mg | 8,16 mg |