Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej
1. Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 136 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,7 g białka,
- 2,22 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej ma w 100 g 4,92 g tłuszczów, w tym:
- 1,51 g tłuszczów nasyconych,
- 0,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,92 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 386 mg cholesterolu.
2. Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 15,434 µg RAE witaminy A, 0,86 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,21 mg witaminy B1,
- 4,21 mg witaminy B2,
- 13,70 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 5,57 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 59,0 µg witaminy B12.
3. Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 4,60 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 381 mg fosforu,
- 285 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 3,40 mg cynku, 11,40 mg miedzi, 0,33 mg manganu i 11,10 µg selenu.
4. Surowa wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 136 kcal | 154 kcal |
Białko | 20,7 g | 23,4 g |
Węglowodany | 2,22 g | 2,51 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,92 g | 5,56 g |
Tłuszcze nasycone | 1,51 g | 1,71 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,82 g | 0,92 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,92 g | 1,04 g |
Cholesterol | 386 mg | 436 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |