Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej
1. Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 133 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,5 g białka,
- 3,60 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej ma w 100 g 4,05 g tłuszczów, w tym:
- 1,19 g tłuszczów nasyconych,
- 0,46 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,88 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 254 mg cholesterolu.
2. Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 28,319 µg RAE witaminy A, 1,84 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,37 mg witaminy B1,
- 2,35 mg witaminy B2,
- 15,40 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 10,30 mg witaminy B5,
- 0,43 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 84,5 µg witaminy B12.
3. Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 8,44 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 362 mg fosforu,
- 327 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 3,00 mg cynku, 5,30 mg miedzi, 299 mg manganu i 16,50 µg selenu.
4. Surowa wątroba z wołowiny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 133 kcal | 150 kcal |
Białko | 20,5 g | 23,2 g |
Węglowodany | 3,60 g | 4,07 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,05 g | 4,58 g |
Tłuszcze nasycone | 1,19 g | 1,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,46 g | 0,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,88 g | 0,99 g |
Cholesterol | 254 mg | 287 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |