Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz)
1. Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 151 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 7,01 g tłuszczów, w tym:
- 2,78 g tłuszczów nasyconych,
- 3,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.
2. Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,20 µg witaminy K.
Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 6,12 mg witaminy B3,
- 85,6 mg witaminy B4,
- 0,59 mg witaminy B5,
- 0,61 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 1,48 µg witaminy B12.
3. Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 1,69 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 194 mg fosforu,
- 318 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 3,72 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 24,2 µg selenu.
4. Surowa wołowina krzyżowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 151 kcal | 128 kcal |
Białko | 20,5 g | 17,41 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,01 g | 5,96 g |
Tłuszcze nasycone | 2,78 g | 2,36 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,01 g | 2,56 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,24 g |
Cholesterol | 62,0 mg | 52,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |