Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
1. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 222 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,79 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 15,42 g tłuszczów, w tym:
- 6,43 g tłuszczów nasyconych,
- 6,92 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 5,57 mg witaminy B3,
- 67,4 mg witaminy B4,
- 0,48 mg witaminy B5,
- 0,52 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,61 µg witaminy B12.
3. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,73 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 171 mg fosforu,
- 276 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 3,97 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 22,8 µg selenu.
4. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 222 kcal | 253 kcal |
Białko | 19,79 g | 22,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,42 g | 17,58 g |
Tłuszcze nasycone | 6,43 g | 7,33 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,92 g | 7,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,66 g | 0,75 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 82,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |