Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
1. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 192 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,06 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 12,40 g tłuszczów, w tym:
- 5,22 g tłuszczów nasyconych,
- 5,62 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 68,0 mg cholesterolu.
2. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 5,04 mg witaminy B3,
- 68,9 mg witaminy B4,
- 0,46 mg witaminy B5,
- 0,50 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 1,27 µg witaminy B12.
3. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,52 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 168 mg fosforu,
- 279 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 3,84 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 21,9 µg selenu.
4. Surowa wołowina (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 192 kcal | 219 kcal |
Białko | 19,06 g | 21,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,40 g | 14,14 g |
Tłuszcze nasycone | 5,22 g | 5,95 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,62 g | 6,41 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,54 g | 0,61 g |
Cholesterol | 68,0 mg | 77,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |