Trwa ładowanie...

Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 198 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 20,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 12,15 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 4,78 g tłuszczów nasyconych,
  • 5,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.

2. Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,36 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.

Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,14 mg witaminy B2,
  • 6,29 mg witaminy B3,
  • 86,5 mg witaminy B4,
  • 0,61 mg witaminy B5,
  • 0,61 mg witaminy B6,
  • 11,00 µg witaminy B9,
  • 1,76 µg witaminy B12.

3. Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 16,00 mg wapnia,
  • 1,84 mg żelaza,
  • 22,0 mg magnezu,
  • 197 mg fosforu,
  • 319 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 3,80 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 25,0 µg selenu.

4. Surowa wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 198 kcal 56,1 kcal
Białko 20,7 g 5,87 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 12,15 g 3,45 g
Tłuszcze nasycone 4,78 g 1,36 g
Tłuszcze jednonienasycone 5,25 g 1,49 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,46 g 0,13 g
Cholesterol 75,0 mg 21,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze