Trwa ładowanie...

Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 168 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 21,9 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 8,19 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 3,22 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,31 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 69,0 mg cholesterolu.

2. Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,33 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.

Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,15 mg witaminy B2,
  • 6,67 mg witaminy B3,
  • 91,6 mg witaminy B4,
  • 0,64 mg witaminy B5,
  • 0,65 mg witaminy B6,
  • 12,00 µg witaminy B9,
  • 1,86 µg witaminy B12.

3. Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 17,00 mg wapnia,
  • 1,97 mg żelaza,
  • 24,0 mg magnezu,
  • 211 mg fosforu,
  • 341 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 4,06 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 26,7 µg selenu.

4. Surowa wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 168 kcal 47,6 kcal
Białko 21,9 g 6,22 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 8,19 g 2,32 g
Tłuszcze nasycone 3,22 g 0,91 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,54 g 1,00 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,31 g 0,09 g
Cholesterol 69,0 mg 19,56 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze