Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso)
1. Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 106 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 2,09 g tłuszczów, w tym:
- 0,67 g tłuszczów nasyconych,
- 0,76 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 48,0 mg cholesterolu.
2. Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 8,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,76 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 6,45 mg witaminy B3,
- 78,7 mg witaminy B4,
- 0,82 mg witaminy B5,
- 0,76 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,50 µg witaminy B12.
3. Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,92 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 290 mg fosforu,
- 527 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 243 mg sodu, 1,73 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 35,2 µg selenu.
4. Surowa wzbogacona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 106 kcal | 90,1 kcal |
Białko | 20,4 g | 17,33 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,09 g | 1,78 g |
Tłuszcze nasycone | 0,67 g | 0,57 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,76 g | 0,65 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,35 g | 0,30 g |
Cholesterol | 48,0 mg | 40,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |