Surowa zielona fasolka
1. Surowa zielona fasolka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa zielona fasolka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 343 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,81 g białka,
- 64,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 25,2 g błonnika.
Surowa zielona fasolka ma w 100 g 2,02 g tłuszczów, w tym:
- 0,22 g tłuszczów nasyconych,
- 0,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowa zielona fasolka – jakie ma witaminy?
Surowa zielona fasolka to produkt zawierający 4,60 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa zielona fasolka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,54 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 2,08 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,79 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 399 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowa zielona fasolka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa zielona fasolka ma w sobie:
- 186 mg wapnia,
- 3,40 mg żelaza,
- 188 mg magnezu,
- 304 mg fosforu,
- 1,316 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 18,00 mg sodu, 1,90 mg cynku, 0,44 mg miedzi, 1,20 mg manganu i 12,90 µg selenu.
4. Surowa zielona fasolka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 184 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 343 kcal | 631 kcal |
Białko | 18,81 g | 34,6 g |
Węglowodany | 64,1 g | 118 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 25,2 g | 46,4 g |
Tłuszcz | 2,02 g | 3,72 g |
Tłuszcze nasycone | 0,22 g | 0,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,14 g | 0,25 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,21 g | 2,22 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,60 mg | 8,46 mg |