Surowe flaczki wieprzowe
1. Surowe flaczki wieprzowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe flaczki wieprzowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 182 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,64 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe flaczki wieprzowe ma w 100 g 16,61 g tłuszczów, w tym:
- 7,62 g tłuszczów nasyconych,
- 5,37 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,00 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 154 mg cholesterolu.
2. Surowe flaczki wieprzowe – jakie ma witaminy?
Surowe flaczki wieprzowe to produkt zawierający 1,10 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe flaczki wieprzowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,22 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,01 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,82 µg witaminy B12.
3. Surowe flaczki wieprzowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe flaczki wieprzowe ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,02 mg żelaza,
- 6,00 mg magnezu,
- 48,0 mg fosforu,
- 18,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 24,0 mg sodu, 1,02 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 15,10 µg selenu.
4. Surowe flaczki wieprzowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 182 kcal | 51,6 kcal |
Białko | 7,64 g | 2,17 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,61 g | 4,71 g |
Tłuszcze nasycone | 7,62 g | 2,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,37 g | 1,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,00 g | 0,28 g |
Cholesterol | 154 mg | 43,7 mg |
Witamina C | 1,10 mg | 0,31 mg |