Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej
1. Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 77,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,86 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej ma w 100 g 1,98 g tłuszczów, w tym:
- 1,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,77 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,17 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 117 mg cholesterolu.
2. Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,45 mg witaminy E, 8,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 7,94 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,74 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 7,12 µg witaminy B12.
3. Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 112 mg wapnia,
- 4,44 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 159 mg fosforu,
- 217 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 81,0 mg sodu, 1,72 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 4,06 mg manganu i 3,10 µg selenu.
4. Surowe flaczki z wołowiny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 77,0 kcal | 87,0 kcal |
Białko | 14,86 g | 16,79 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,98 g | 2,24 g |
Tłuszcze nasycone | 1,02 g | 1,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,77 g | 0,87 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,17 g | 0,19 g |
Cholesterol | 117 mg | 132 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |