Surowe grzyby Maitake
1. Surowe grzyby Maitake – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe grzyby Maitake w 100 gramach posiada wartość energetyczną 31,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,94 g białka,
- 6,97 g węglowodanów,
- 2,07 g cukrów,
- 2,70 g błonnika.
Surowe grzyby Maitake ma w 100 g 0,19 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe grzyby Maitake – jakie ma witaminy?
Surowe grzyby Maitake to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 1,123 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe grzyby Maitake zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 6,59 mg witaminy B3,
- 51,1 mg witaminy B4,
- 0,27 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe grzyby Maitake – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe grzyby Maitake ma w sobie:
- 1,00 mg wapnia,
- 0,30 mg żelaza,
- 10,00 mg magnezu,
- 74,0 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,75 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 2,20 µg selenu.
4. Surowe grzyby Maitake - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 70 g (1 szklanka, pokrojone w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 31,0 kcal | 21,7 kcal |
Białko | 1,94 g | 1,36 g |
Węglowodany | 6,97 g | 4,88 g |
Cukier | 2,07 g | 1,45 g |
Błonnik | 2,70 g | 1,89 g |
Tłuszcz | 0,19 g | 0,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |