Surowe jabłka bez skórki
1. Surowe jabłka bez skórki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe jabłka bez skórki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 48,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,27 g białka,
- 12,76 g węglowodanów,
- 10,10 g cukrów,
- 1,30 g błonnika.
Surowe jabłka bez skórki ma w 100 g 0,13 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe jabłka bez skórki – jakie ma witaminy?
Surowe jabłka bez skórki to produkt zawierający 4,00 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,05 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Surowe jabłka bez skórki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,09 mg witaminy B3,
- 3,40 mg witaminy B4,
- 0,07 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe jabłka bez skórki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe jabłka bez skórki ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,07 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 11,00 mg fosforu,
- 90,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0,05 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Surowe jabłka bez skórki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 110 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 48,0 kcal | 52,8 kcal |
Białko | 0,27 g | 0,30 g |
Węglowodany | 12,76 g | 14,04 g |
Cukier | 10,10 g | 11,11 g |
Błonnik | 1,30 g | 1,43 g |
Tłuszcz | 0,13 g | 0,14 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,04 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,00 mg | 4,40 mg |