Surowe jabłka Fuji ze skórką
1. Surowe jabłka Fuji ze skórką – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe jabłka Fuji ze skórką w 100 gramach posiada wartość energetyczną 63,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,20 g białka,
- 15,22 g węglowodanów,
- 11,68 g cukrów,
- 2,10 g błonnika.
Surowe jabłka Fuji ze skórką ma w 100 g 0,18 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe jabłka Fuji ze skórką – jakie ma witaminy?
Surowe jabłka Fuji ze skórką to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,00 µg witaminy K.
Surowe jabłka Fuji ze skórką zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,07 mg witaminy B3,
- 3,40 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe jabłka Fuji ze skórką – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe jabłka Fuji ze skórką ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 0,10 mg żelaza,
- 5,00 mg magnezu,
- 13,00 mg fosforu,
- 109 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,04 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Surowe jabłka Fuji ze skórką - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 109 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 63,0 kcal | 68,7 kcal |
Białko | 0,20 g | 0,22 g |
Węglowodany | 15,22 g | 16,59 g |
Cukier | 11,68 g | 12,73 g |
Błonnik | 2,10 g | 2,29 g |
Tłuszcz | 0,18 g | 0,20 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |