Surowe jajko przepiórcze
1. Surowe jajko przepiórcze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe jajko przepiórcze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,05 g białka,
- 0,41 g węglowodanów,
- 0,40 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe jajko przepiórcze ma w 100 g 11,09 g tłuszczów, w tym:
- 3,56 g tłuszczów nasyconych,
- 4,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,32 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 844 mg cholesterolu.
2. Surowe jajko przepiórcze – jakie ma witaminy?
Surowe jajko przepiórcze to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 156 µg RAE witaminy A, 1,08 mg witaminy E, 55,0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Surowe jajko przepiórcze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,79 mg witaminy B2,
- 0,15 mg witaminy B3,
- 263 mg witaminy B4,
- 1,76 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 66,0 µg witaminy B9,
- 1,58 µg witaminy B12.
3. Surowe jajko przepiórcze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe jajko przepiórcze ma w sobie:
- 64,0 mg wapnia,
- 3,65 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 226 mg fosforu,
- 132 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 141 mg sodu, 1,47 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 32,0 µg selenu.
4. Surowe jajko przepiórcze - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 9 g (1 jajko) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 14,22 kcal |
Białko | 13,05 g | 1,18 g |
Węglowodany | 0,41 g | 0,04 g |
Cukier | 0,40 g | 0,04 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,09 g | 1,00 g |
Tłuszcze nasycone | 3,56 g | 0,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,32 g | 0,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,32 g | 0,12 g |
Cholesterol | 844 mg | 76,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |