Surowe kiełki fasoli Mung
1. Surowe kiełki fasoli Mung – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe kiełki fasoli Mung w 100 gramach posiada wartość energetyczną 30,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,04 g białka,
- 5,94 g węglowodanów,
- 4,13 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Surowe kiełki fasoli Mung ma w 100 g 0,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe kiełki fasoli Mung – jakie ma witaminy?
Surowe kiełki fasoli Mung to produkt zawierający 13,20 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 33,0 µg witaminy K.
Surowe kiełki fasoli Mung zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 0,75 mg witaminy B3,
- 14,40 mg witaminy B4,
- 0,38 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 61,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe kiełki fasoli Mung – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe kiełki fasoli Mung ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 54,0 mg fosforu,
- 149 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 0,41 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Surowe kiełki fasoli Mung - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 104 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 30,0 kcal | 31,2 kcal |
Białko | 3,04 g | 3,16 g |
Węglowodany | 5,94 g | 6,18 g |
Cukier | 4,13 g | 4,30 g |
Błonnik | 1,80 g | 1,87 g |
Tłuszcz | 0,18 g | 0,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,06 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 13,20 mg | 13,73 mg |