Surowe kiełki rzodkiewki
1. Surowe kiełki rzodkiewki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe kiełki rzodkiewki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 43,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,81 g białka,
- 3,60 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe kiełki rzodkiewki ma w 100 g 2,53 g tłuszczów, w tym:
- 0,77 g tłuszczów nasyconych,
- 0,42 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,14 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe kiełki rzodkiewki – jakie ma witaminy?
Surowe kiełki rzodkiewki to produkt zawierający 28,9 mg witaminy C, 20,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe kiełki rzodkiewki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 2,85 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,73 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 95,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe kiełki rzodkiewki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe kiełki rzodkiewki ma w sobie:
- 51,0 mg wapnia,
- 0,86 mg żelaza,
- 44,0 mg magnezu,
- 113 mg fosforu,
- 86,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 0,56 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,26 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Surowe kiełki rzodkiewki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 38 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 43,0 kcal | 16,34 kcal |
Białko | 3,81 g | 1,45 g |
Węglowodany | 3,60 g | 1,37 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,53 g | 0,96 g |
Tłuszcze nasycone | 0,77 g | 0,29 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,42 g | 0,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,14 g | 0,43 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 28,9 mg | 10,98 mg |