Surowe kiełki soi
1. Surowe kiełki soi – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe kiełki soi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 122 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,09 g białka,
- 9,57 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Surowe kiełki soi ma w 100 g 6,70 g tłuszczów, w tym:
- 0,93 g tłuszczów nasyconych,
- 1,52 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,78 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe kiełki soi – jakie ma witaminy?
Surowe kiełki soi to produkt zawierający 15,30 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe kiełki soi zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,34 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 1,15 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 172 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe kiełki soi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe kiełki soi ma w sobie:
- 67,0 mg wapnia,
- 2,10 mg żelaza,
- 72,0 mg magnezu,
- 164 mg fosforu,
- 484 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 14,00 mg sodu, 1,17 mg cynku, 0,43 mg miedzi, 0,70 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Surowe kiełki soi - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 35 g (1/2 szklanki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 122 kcal | 42,7 kcal |
Białko | 13,09 g | 4,58 g |
Węglowodany | 9,57 g | 3,35 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,10 g | 0,39 g |
Tłuszcz | 6,70 g | 2,35 g |
Tłuszcze nasycone | 0,93 g | 0,33 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,52 g | 0,53 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,78 g | 1,32 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 15,30 mg | 5,36 mg |