Trwa ładowanie...

Surowe kiełki soi

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Surowe kiełki soi
Surowe kiełki soi (Flickr)

1. Surowe kiełki soi – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe kiełki soi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 122 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 13,09 g białka,
  • 9,57 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 1,10 g błonnika.

Surowe kiełki soi ma w 100 g 6,70 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak rozpoznać warzywa i owoce dobrej jakości?"
  • 0,93 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,52 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 3,78 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Surowe kiełki soi – jakie ma witaminy?

Surowe kiełki soi to produkt zawierający 15,30 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe kiełki soi zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,34 mg witaminy B1,
  • 0,12 mg witaminy B2,
  • 1,15 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,93 mg witaminy B5,
  • 0,18 mg witaminy B6,
  • 172 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Surowe kiełki soi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe kiełki soi ma w sobie:

  • 67,0 mg wapnia,
  • 2,10 mg żelaza,
  • 72,0 mg magnezu,
  • 164 mg fosforu,
  • 484 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 14,00 mg sodu, 1,17 mg cynku, 0,43 mg miedzi, 0,70 mg manganu i 0,60 µg selenu.

4. Surowe kiełki soi - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 35 g (1/2 szklanki)
Wartość energetyczna 122 kcal 42,7 kcal
Białko 13,09 g 4,58 g
Węglowodany 9,57 g 3,35 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 1,10 g 0,39 g
Tłuszcz 6,70 g 2,35 g
Tłuszcze nasycone 0,93 g 0,33 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,52 g 0,53 g
Tłuszcze wielonienasycone 3,78 g 1,32 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 15,30 mg 5,36 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze