Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie
1. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,29 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie ma w 100 g 15,96 g tłuszczów, w tym:
- 5,31 g tłuszczów nasyconych,
- 5,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie – jakie ma witaminy?
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 1,97 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,26 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie ma w sobie:
- 145 mg wapnia,
- 1,61 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 115 mg fosforu,
- 173 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 48,0 mg sodu, 2,90 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,5 µg selenu.
4. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 227 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 201 kcal | 456 kcal |
Białko | 13,29 g | 30,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,96 g | 36,2 g |
Tłuszcze nasycone | 5,31 g | 12,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,02 g | 11,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,51 g | 10,24 g |
Cholesterol | 95,0 mg | 216 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |