Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry
1. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry w 100 gramach posiada wartość energetyczną 199 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,79 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry ma w 100 g 15,48 g tłuszczów, w tym:
- 4,71 g tłuszczów nasyconych,
- 7,41 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 104 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry – jakie ma witaminy?
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry to produkt zawierający 3,00 mg witaminy C, 32,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 6,25 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,35 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry ma w sobie:
- 123 mg wapnia,
- 1,73 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 154 mg fosforu,
- 128 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 1,82 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 14,40 µg selenu.
4. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek bez skóry - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 227 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 199 kcal | 452 kcal |
Białko | 13,79 g | 31,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,48 g | 35,1 g |
Tłuszcze nasycone | 4,71 g | 10,69 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,41 g | 16,82 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,28 g | 5,18 g |
Cholesterol | 104 mg | 236 mg |
Witamina C | 3,00 mg | 6,81 mg |