Trwa ładowanie...

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą
Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą (Flickr)

1. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 272 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 11,39 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą ma w 100 g 24,7 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 7,45 g tłuszczów nasyconych,
  • 10,44 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 4,96 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 130 mg cholesterolu.

2. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą – jakie ma witaminy?

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą to produkt zawierający 1,50 mg witaminy C, 74,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,13 mg witaminy B2,
  • 4,63 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,82 mg witaminy B5,
  • 0,19 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 0,25 µg witaminy B12.

3. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą ma w sobie:

  • 138 mg wapnia,
  • 1,57 mg żelaza,
  • 12,00 mg magnezu,
  • 132 mg fosforu,
  • 104 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 40,0 mg sodu, 1,29 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 10,70 µg selenu.

4. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 227 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 272 kcal 617 kcal
Białko 11,39 g 25,9 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 24,7 g 56,1 g
Tłuszcze nasycone 7,45 g 16,91 g
Tłuszcze jednonienasycone 10,44 g 23,7 g
Tłuszcze wielonienasycone 4,96 g 11,26 g
Cholesterol 130 mg 295 mg
Witamina C 1,50 mg 3,41 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze