Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego
1. Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 282 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,30 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego ma w 100 g 24,1 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego – jakie ma witaminy?
Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 9,40 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 125 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Surowe mięso i tłuszcz podskórny z morsa arktycznego - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 282 kcal | 79,9 kcal |
Białko | 16,30 g | 4,62 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 24,1 g | 6,83 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |