Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie
1. Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 276 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,97 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie ma w 100 g 23,5 g tłuszczów, w tym:
- 11,79 g tłuszczów nasyconych,
- 8,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 213 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie – jakie ma witaminy?
Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 2,55 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 2,56 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie ma w sobie:
- 162 mg wapnia,
- 5,90 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 337 mg fosforu,
- 288 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 3,72 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,1 µg selenu.
4. Surowe mięso jagnięce oddzielone mechanicznie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 276 kcal | 78,2 kcal |
Białko | 14,97 g | 4,24 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 23,5 g | 6,67 g |
Tłuszcze nasycone | 11,79 g | 3,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,45 g | 2,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,76 g | 0,22 g |
Cholesterol | 213 mg | 60,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |