Surowe mięso karibu
1. Surowe mięso karibu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso karibu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso karibu ma w 100 g 3,36 g tłuszczów, w tym:
- 1,29 g tłuszczów nasyconych,
- 1,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso karibu – jakie ma witaminy?
Surowe mięso karibu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso karibu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,32 mg witaminy B1,
- 0,72 mg witaminy B2,
- 5,50 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,55 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 6,31 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso karibu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso karibu ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 4,69 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 208 mg fosforu,
- 295 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 4,00 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 10,20 µg selenu.
4. Surowe mięso karibu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 127 kcal | 36,0 kcal |
Białko | 22,6 g | 6,42 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,36 g | 0,95 g |
Tłuszcze nasycone | 1,29 g | 0,37 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,01 g | 0,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,47 g | 0,13 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 23,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |