Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej
1. Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 193 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej ma w 100 g 12,41 g tłuszczów, w tym:
- 4,85 g tłuszczów nasyconych,
- 2,98 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 5,01 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,16 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 1,62 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 1,04 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 156 mg fosforu,
- 281 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 2,75 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 4,70 µg selenu.
4. Surowe mięso mielone z jagnięciny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 193 kcal | 218 kcal |
Białko | 20,3 g | 23,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,41 g | 14,02 g |
Tłuszcze nasycone | 4,85 g | 5,48 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,98 g | 3,36 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,48 g | 0,55 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 71,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |