Surowe mięso mielone ze strusia
1. Surowe mięso mielone ze strusia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso mielone ze strusia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 165 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso mielone ze strusia ma w 100 g 8,70 g tłuszczów, w tym:
- 2,18 g tłuszczów nasyconych,
- 2,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,91 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso mielone ze strusia – jakie ma witaminy?
Surowe mięso mielone ze strusia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso mielone ze strusia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 4,38 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,08 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 4,61 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso mielone ze strusia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso mielone ze strusia ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 2,91 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 199 mg fosforu,
- 291 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 72,0 mg sodu, 3,51 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 33,0 µg selenu.
4. Surowe mięso mielone ze strusia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 109 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 165 kcal | 180 kcal |
Białko | 20,2 g | 22,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,70 g | 9,48 g |
Tłuszcze nasycone | 2,18 g | 2,37 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,65 g | 2,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,91 g | 0,99 g |
Cholesterol | 71,0 mg | 77,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |