Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie
1. Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 304 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,03 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie ma w 100 g 26,5 g tłuszczów, w tym:
- 9,82 g tłuszczów nasyconych,
- 12,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie – jakie ma witaminy?
Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie to produkt zawierający 0,70 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,70 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 3,17 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,59 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,58 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie ma w sobie:
- 315 mg wapnia,
- 4,25 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 200 mg fosforu,
- 298 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 2,44 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 32,9 µg selenu.
4. Surowe mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 304 kcal | 86,2 kcal |
Białko | 15,03 g | 4,26 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 26,5 g | 7,52 g |
Tłuszcze nasycone | 9,82 g | 2,78 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,26 g | 3,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,44 g | 0,69 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 21,8 mg |
Witamina C | 0,70 mg | 0,20 mg |