Surowe mięso z antylopy
1. Surowe mięso z antylopy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z antylopy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z antylopy ma w 100 g 2,03 g tłuszczów, w tym:
- 0,74 g tłuszczów nasyconych,
- 0,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso z antylopy – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z antylopy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z antylopy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,32 mg witaminy B1,
- 0,58 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso z antylopy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z antylopy ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 3,19 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 188 mg fosforu,
- 353 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 1,28 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 9,70 µg selenu.
4. Surowe mięso z antylopy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 114 kcal | 32,3 kcal |
Białko | 22,4 g | 6,35 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,03 g | 0,58 g |
Tłuszcze nasycone | 0,74 g | 0,21 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,48 g | 0,14 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,44 g | 0,13 g |
Cholesterol | 95,0 mg | 26,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |