Surowe mięso z bizona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z bizona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 109 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z bizona ma w 100 g 1,84 g tłuszczów, w tym:
- 0,69 g tłuszczów nasyconych,
- 0,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.
Surowe mięso z bizona – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z bizona to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z bizona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 1,91 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowe mięso z bizona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z bizona ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 2,60 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 187 mg fosforu,
- 343 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 2,80 mg cynku,0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 27,0 µg selenu.
Surowe mięso z bizona - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie