Surowe mięso z jelenia
1. Surowe mięso z jelenia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z jelenia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 120 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z jelenia ma w 100 g 2,42 g tłuszczów, w tym:
- 0,95 g tłuszczów nasyconych,
- 0,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso z jelenia – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z jelenia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,10 µg witaminy K.
Surowe mięso z jelenia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,22 mg witaminy B1,
- 0,48 mg witaminy B2,
- 6,37 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 6,31 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso z jelenia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z jelenia ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 3,40 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 202 mg fosforu,
- 318 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 2,09 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 9,70 µg selenu.
4. Surowe mięso z jelenia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 120 kcal | 34,0 kcal |
Białko | 23,0 g | 6,51 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,42 g | 0,69 g |
Tłuszcze nasycone | 0,95 g | 0,27 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,67 g | 0,19 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,47 g | 0,13 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 24,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |