Surowe mięso z jelenia wapiti – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z jelenia wapiti w 100 gramach posiada wartość energetyczną 111 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z jelenia wapiti ma w 100 g 1,45 g tłuszczów, w tym:
- 0,53 g tłuszczów nasyconych,
- 0,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,30 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 55,0 mg cholesterolu.
Surowe mięso z jelenia wapiti – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z jelenia wapiti to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z jelenia wapiti zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowe mięso z jelenia wapiti – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z jelenia wapiti ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 2,76 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 161 mg fosforu,
- 312 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 2,40 mg cynku,0,12 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 9,80 µg selenu.
Surowe mięso z jelenia wapiti - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.