Surowe mięso z kozy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z kozy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 109 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z kozy ma w 100 g 2,31 g tłuszczów, w tym:
- 0,71 g tłuszczów nasyconych,
- 1,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,17 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
Surowe mięso z kozy – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z kozy to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z kozy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,49 mg witaminy B2,
- 3,75 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 1,13 µg witaminy B12.
Surowe mięso z kozy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z kozy ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 2,83 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 180 mg fosforu,
- 385 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 82,0 mg sodu, 4,00 mg cynku,0,26 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 8,80 µg selenu.
Surowe mięso z kozy - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie