Surowe mięso z morsa arktycznego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z morsa arktycznego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 199 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,20 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z morsa arktycznego ma w 100 g 13,60 g tłuszczów, w tym:
- 2,57 g tłuszczów nasyconych,
- 8,42 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 80,0 mg cholesterolu.
Surowe mięso z morsa arktycznego – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z morsa arktycznego to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z morsa arktycznego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 4,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowe mięso z morsa arktycznego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z morsa arktycznego ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 9,40 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 122 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Surowe mięso z morsa arktycznego - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.