Surowe mięso z ofiodona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z ofiodona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 79,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,90 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z ofiodona ma w 100 g 0,80 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Surowe mięso z ofiodona – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z ofiodona to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z ofiodona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,36 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowe mięso z ofiodona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z ofiodona ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 0 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 433 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Surowe mięso z ofiodona - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie