Surowe mięso z wiewiórki
1. Surowe mięso z wiewiórki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z wiewiórki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 120 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z wiewiórki ma w 100 g 3,21 g tłuszczów, w tym:
- 0,38 g tłuszczów nasyconych,
- 1,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,94 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso z wiewiórki – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z wiewiórki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z wiewiórki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 4,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso z wiewiórki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z wiewiórki ma w sobie:
- 2,00 mg wapnia,
- 4,70 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 172 mg fosforu,
- 304 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 103 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 9,30 µg selenu.
4. Surowe mięso z wiewiórki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 120 kcal | 34,0 kcal |
Białko | 21,2 g | 6,02 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,21 g | 0,91 g |
Tłuszcze nasycone | 0,38 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,18 g | 0,34 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,94 g | 0,27 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 23,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |