Surowe mięso z zająca
1. Surowe mięso z zająca – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z zająca w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z zająca ma w 100 g 2,32 g tłuszczów, w tym:
- 0,69 g tłuszczów nasyconych,
- 0,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 81,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso z zająca – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z zająca to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z zająca zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 6,50 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso z zająca – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z zająca ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 3,20 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 226 mg fosforu,
- 378 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 9,40 µg selenu.
4. Surowe mięso z zająca - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 114 kcal | 32,3 kcal |
Białko | 21,8 g | 6,18 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,32 g | 0,66 g |
Tłuszcze nasycone | 0,69 g | 0,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,63 g | 0,18 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,45 g | 0,13 g |
Cholesterol | 81,0 mg | 23,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |