Surowe mięso ze skrzydła strusia
1. Surowe mięso ze skrzydła strusia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso ze skrzydła strusia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 117 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso ze skrzydła strusia ma w 100 g 2,65 g tłuszczów, w tym:
- 0,95 g tłuszczów nasyconych,
- 0,95 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,50 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso ze skrzydła strusia – jakie ma witaminy?
Surowe mięso ze skrzydła strusia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso ze skrzydła strusia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,20 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 4,72 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,17 mg witaminy B5,
- 0,51 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 4,97 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso ze skrzydła strusia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso ze skrzydła strusia ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 4,38 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 211 mg fosforu,
- 308 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 3,71 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 34,9 µg selenu.
4. Surowe mięso ze skrzydła strusia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 117 kcal | 99,45 kcal |
Białko | 21,8 g | 18,54 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,65 g | 2,25 g |
Tłuszcze nasycone | 0,95 g | 0,81 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,95 g | 0,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,50 g | 0,43 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 62,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |