Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda)
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 115 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) ma w 100 g 1,96 g tłuszczów, w tym:
- 0,61 g tłuszczów nasyconych,
- 0,59 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 65,0 mg cholesterolu.
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) – jakie ma witaminy?
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 4,95 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,22 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 5,21 µg witaminy B12.
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 2,65 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 221 mg fosforu,
- 322 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 90,0 mg sodu, 3,89 mg cynku,0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 36,6 µg selenu.
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja, ugotowane ze 120 g surowego) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 115 kcal | 97,8 kcal |
| Białko | 22,9 g | 19,43 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 1,96 g | 1,67 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,61 g | 0,52 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,59 g | 0,50 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,43 g | 0,37 g |
| Cholesterol | 65,0 mg | 55,3 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 8,00 µg | 6,80 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,21 mg | 0,17 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,30 mg | 0,26 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 4,95 mg | 4,21 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,22 mg | 1,04 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,54 mg | 0,46 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 8,00 µg | 6,80 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 5,21 µg | 4,43 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,20 mg | 0,17 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 5,00 mg | 4,25 mg |
| Żelazo | 2,65 mg | 2,25 mg |
| Magnez | 23,0 mg | 19,55 mg |
| Fosfor | 221 mg | 188 mg |
| Potas | 322 mg | 274 mg |
| Sód | 90,0 mg | 76,5 mg |
| Cynk | 3,89 mg | 3,31 mg |
| Miedź | 0,14 mg | 0,12 mg |
| Mangan | 0,02 mg | 0,02 mg |
| Selen | 36,6 µg | 31,1 µg |
| Woda | 75,6 g | 64,3 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.