Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda)
1. Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 115 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) ma w 100 g 1,96 g tłuszczów, w tym:
- 0,61 g tłuszczów nasyconych,
- 0,59 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 65,0 mg cholesterolu.
2. Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) – jakie ma witaminy?
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 4,95 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,22 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 5,21 µg witaminy B12.
3. Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 2,65 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 221 mg fosforu,
- 322 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 90,0 mg sodu, 3,89 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 36,6 µg selenu.
4. Surowe mięso ze strusia (z zewnętrznej strony uda) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, ugotowane ze 120 g surowego) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 115 kcal | 97,8 kcal |
Białko | 22,9 g | 19,43 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,96 g | 1,67 g |
Tłuszcze nasycone | 0,61 g | 0,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,59 g | 0,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,43 g | 0,37 g |
Cholesterol | 65,0 mg | 55,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |