Surowe nerki jagnięce
1. Surowe nerki jagnięce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe nerki jagnięce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 97,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,74 g białka,
- 0,82 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe nerki jagnięce ma w 100 g 2,95 g tłuszczów, w tym:
- 1,00 g tłuszczów nasyconych,
- 0,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 337 mg cholesterolu.
2. Surowe nerki jagnięce – jakie ma witaminy?
Surowe nerki jagnięce to produkt zawierający 11,00 mg witaminy C, 95,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe nerki jagnięce zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,62 mg witaminy B1,
- 2,24 mg witaminy B2,
- 7,51 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 4,22 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 28,0 µg witaminy B9,
- 52,4 µg witaminy B12.
3. Surowe nerki jagnięce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe nerki jagnięce ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 6,38 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 246 mg fosforu,
- 277 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 156 mg sodu, 2,24 mg cynku, 0,45 mg miedzi, 0,12 mg manganu i 127 µg selenu.
4. Surowe nerki jagnięce - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 97,0 kcal | 27,5 kcal |
Białko | 15,74 g | 4,46 g |
Węglowodany | 0,82 g | 0,23 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,95 g | 0,84 g |
Tłuszcze nasycone | 1,00 g | 0,28 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,63 g | 0,18 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,55 g | 0,16 g |
Cholesterol | 337 mg | 95,5 mg |
Witamina C | 11,00 mg | 3,12 mg |