Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej
1. Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 84,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,21 g białka,
- 0,03 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej ma w 100 g 2,54 g tłuszczów, w tym:
- 0,77 g tłuszczów nasyconych,
- 0,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 369 mg cholesterolu.
2. Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 61,0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,41 mg witaminy B1,
- 1,28 mg witaminy B2,
- 8,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,21 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 50,4 µg witaminy B12.
3. Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 6,60 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 245 mg fosforu,
- 231 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 168 mg sodu, 1,81 mg cynku, 0,36 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 93,6 µg selenu.
4. Surowe nerki z jagnięciny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 84,0 kcal | 94,9 kcal |
Białko | 15,21 g | 17,19 g |
Węglowodany | 0,03 g | 0,03 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,54 g | 2,87 g |
Tłuszcze nasycone | 0,77 g | 0,87 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,39 g | 0,44 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,54 g | 0,61 g |
Cholesterol | 369 mg | 417 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |