Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej
1. Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 87,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,68 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej ma w 100 g 2,64 g tłuszczów, w tym:
- 0,62 g tłuszczów nasyconych,
- 0,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,61 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 404 mg cholesterolu.
2. Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 89,0 µg RAE witaminy A, 0,82 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,56 mg witaminy B1,
- 2,12 mg witaminy B2,
- 4,88 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,97 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 27,7 µg witaminy B12.
3. Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 3,83 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 234 mg fosforu,
- 225 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 175 mg sodu, 1,53 mg cynku, 0,41 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 103 µg selenu.
4. Surowe nerki z wołowiny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 87,0 kcal | 98,3 kcal |
Białko | 15,68 g | 17,72 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,64 g | 2,98 g |
Tłuszcze nasycone | 0,62 g | 0,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,35 g | 0,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,61 g | 0,69 g |
Cholesterol | 404 mg | 457 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |