Surowe otręby ryżowe
1. Surowe otręby ryżowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe otręby ryżowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 316 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,35 g białka,
- 49,7 g węglowodanów,
- 0,90 g cukrów,
- 21,0 g błonnika.
Surowe otręby ryżowe ma w 100 g 20,9 g tłuszczów, w tym:
- 4,17 g tłuszczów nasyconych,
- 7,55 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 7,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe otręby ryżowe – jakie ma witaminy?
Surowe otręby ryżowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 4,92 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,90 µg witaminy K.
Surowe otręby ryżowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 2,75 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 34,0 mg witaminy B3,
- 32,2 mg witaminy B4,
- 7,39 mg witaminy B5,
- 4,07 mg witaminy B6,
- 63,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe otręby ryżowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe otręby ryżowe ma w sobie:
- 57,0 mg wapnia,
- 18,54 mg żelaza,
- 781 mg magnezu,
- 1,677 mg fosforu,
- 1,485 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 5,00 mg sodu, 6,04 mg cynku, 0,73 mg miedzi, 14,21 mg manganu i 15,60 µg selenu.
4. Surowe otręby ryżowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 118 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 316 kcal | 373 kcal |
Białko | 13,35 g | 15,75 g |
Węglowodany | 49,7 g | 58,6 g |
Cukier | 0,90 g | 1,06 g |
Błonnik | 21,0 g | 24,8 g |
Tłuszcz | 20,9 g | 24,6 g |
Tłuszcze nasycone | 4,17 g | 4,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,55 g | 8,91 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 7,46 g | 8,80 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |