Trwa ładowanie...

Surowe podgardle wieprzowe

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowe podgardle wieprzowe
Surowe podgardle wieprzowe (Flickr)

1. Surowe podgardle wieprzowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe podgardle wieprzowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 655 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 6,38 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe podgardle wieprzowe ma w 100 g 69,6 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 25,3 g tłuszczów nasyconych,
  • 32,9 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 8,11 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.

2. Surowe podgardle wieprzowe – jakie ma witaminy?

Surowe podgardle wieprzowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe podgardle wieprzowe zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,39 mg witaminy B1,
  • 0,24 mg witaminy B2,
  • 4,54 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,25 mg witaminy B5,
  • 0,09 mg witaminy B6,
  • 1,00 µg witaminy B9,
  • 0,82 µg witaminy B12.

3. Surowe podgardle wieprzowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe podgardle wieprzowe ma w sobie:

  • 4,00 mg wapnia,
  • 0,42 mg żelaza,
  • 3,00 mg magnezu,
  • 86,0 mg fosforu,
  • 148 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 25,0 mg sodu, 0,84 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 1,50 µg selenu.

4. Surowe podgardle wieprzowe - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 655 kcal 186 kcal
Białko 6,38 g 1,81 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 69,6 g 19,73 g
Tłuszcze nasycone 25,3 g 7,16 g
Tłuszcze jednonienasycone 32,9 g 9,32 g
Tłuszcze wielonienasycone 8,11 g 2,30 g
Cholesterol 90,0 mg 25,5 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze