Surowe podgardle wieprzowe
1. Surowe podgardle wieprzowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podgardle wieprzowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 655 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,38 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podgardle wieprzowe ma w 100 g 69,6 g tłuszczów, w tym:
- 25,3 g tłuszczów nasyconych,
- 32,9 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 8,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Surowe podgardle wieprzowe – jakie ma witaminy?
Surowe podgardle wieprzowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe podgardle wieprzowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,39 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 4,54 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,82 µg witaminy B12.
3. Surowe podgardle wieprzowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podgardle wieprzowe ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,42 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 86,0 mg fosforu,
- 148 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 25,0 mg sodu, 0,84 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 1,50 µg selenu.
4. Surowe podgardle wieprzowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 655 kcal | 186 kcal |
Białko | 6,38 g | 1,81 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 69,6 g | 19,73 g |
Tłuszcze nasycone | 25,3 g | 7,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 32,9 g | 9,32 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 8,11 g | 2,30 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 25,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |