Surowe podroby drobiowe
1. Surowe podroby drobiowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podroby drobiowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,88 g białka,
- 1,80 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podroby drobiowe ma w 100 g 4,47 g tłuszczów, w tym:
- 1,36 g tłuszczów nasyconych,
- 1,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 262 mg cholesterolu.
2. Surowe podroby drobiowe – jakie ma witaminy?
Surowe podroby drobiowe to produkt zawierający 16,20 mg witaminy C, 2,657 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe podroby drobiowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,99 mg witaminy B2,
- 6,66 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,21 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 345 µg witaminy B9,
- 11,41 µg witaminy B12.
3. Surowe podroby drobiowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podroby drobiowe ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 5,86 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 197 mg fosforu,
- 228 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 3,32 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 55,2 µg selenu.
4. Surowe podroby drobiowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 23 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 124 kcal | 28,5 kcal |
Białko | 17,88 g | 4,11 g |
Węglowodany | 1,80 g | 0,41 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,47 g | 1,03 g |
Tłuszcze nasycone | 1,36 g | 0,31 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,12 g | 0,26 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,09 g | 0,25 g |
Cholesterol | 262 mg | 60,3 mg |
Witamina C | 16,20 mg | 3,73 mg |