Trwa ładowanie...

Surowe podroby drobiowe

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowe podroby drobiowe
Surowe podroby drobiowe (Shutterstock)

1. Surowe podroby drobiowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe podroby drobiowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 17,88 g białka,
  • 1,80 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe podroby drobiowe ma w 100 g 4,47 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 1,36 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,09 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 262 mg cholesterolu.

2. Surowe podroby drobiowe – jakie ma witaminy?

Surowe podroby drobiowe to produkt zawierający 16,20 mg witaminy C, 2,657 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe podroby drobiowe zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,09 mg witaminy B1,
  • 0,99 mg witaminy B2,
  • 6,66 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 3,21 mg witaminy B5,
  • 0,42 mg witaminy B6,
  • 345 µg witaminy B9,
  • 11,41 µg witaminy B12.

3. Surowe podroby drobiowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe podroby drobiowe ma w sobie:

  • 10,00 mg wapnia,
  • 5,86 mg żelaza,
  • 18,00 mg magnezu,
  • 197 mg fosforu,
  • 228 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 3,32 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 55,2 µg selenu.

4. Surowe podroby drobiowe - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 23 g (1 sztuka, 450 g)
Wartość energetyczna 124 kcal 28,5 kcal
Białko 17,88 g 4,11 g
Węglowodany 1,80 g 0,41 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 4,47 g 1,03 g
Tłuszcze nasycone 1,36 g 0,31 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,12 g 0,26 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,09 g 0,25 g
Cholesterol 262 mg 60,3 mg
Witamina C 16,20 mg 3,73 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze